Vařečky
Dřevěné vařečky mají mnohočetné použití
Vařečky se kdysi nepoužívaly jen k vaření, ale mnohým maminkám posloužily i jako výchovný prostředek. Přesto se dřevěné vařečky i nadále řadí mezi nenahraditelné kuchyňské potřeby. Jak jinak by se dalo zabránit tomu, aby v polévkách či omáčkách nebyly hrudky, případně aby se nepřipálila kaše pro nejmenší? Dřevěné kvedlačky oceníte také při přípravě pudinků či jíšek, vařečky ze dřeva zase poskytnou neocenitelnou pomoc při přípravě omáček, domácích sirupů a marmelád.
Guláš či halušky bez vařečky nepřipravíte
Oblíbená slovenská jídla vyžadují náležitou přípravu a tradičně používané vařečky ze dřeva. Nestačí mít jen dobrou brynzu, brambory a slaninku krájet na dřevěné desce, příprava na vaření by nebyla kompletní, pokud by chyběla vařečka na halušky. Stejně je to i s mistry ve vaření guláše, pro které je vařečka na guláš jedna ze základních pomůcek při jeho přípravě. Zážitek z takto připraveného jídla můžete ještě umocnit servírováním v dřevěných talířích s dřevěnými příbory či dřevěnými hrnky.