Ošatky

Ošatky na kynutí těsta / pečení chleba

Jemná chuť, křupavá kůrka, vláčná střídka a nádherná vůně. Takhle jednoduše by se dal charakterizovat čerstvý, doma připravený kváskový chléb. V minulosti bylo pečení z kvásku zcela běžné, ale s příchodem droždí ztratilo na atraktivitě. V současnosti se však opět dostávají do popředí zdravotní benefity kváskového chleba a po pořádné peci nebo domácí pekárničce jsou to právě ošatky, které vám pomohou upéct úhledný bochník domácího kváskového chleba.

O velikosti chleba rozhodujete vy

Ošatky jsou jako stvořené ke kynutí kváskového chleba. Možná jste slyšeli o různých alternativách, které mají nahradit ošatky na chléb, ale pletená ošatka z proutí nebo ratanu je přece jen kvalitativně o něčem úplně jiném. Pokud jste se tedy rozhodli pro ošatku, udělali jste dobře. Abyste však pokračovali ve správných krocích i dále, nezapomeňte, že při výběru ošatky byste měli vědět, jak velké chleby chcete péct. Velikost ošatky se totiž uvádí v kilogramech. K dispozici máte 0,5 kg, 0,75 kg, 1 kg, 1,5 kg i 2 kg ošatky na kynutí těsta.

Ošatky vás potěší také různými tvary a nekomplikovanou údržbou. Chleba tedy může kynout v trojúhelníkové, kulaté, čtvercové nebo oválné ošatce, kterou po vykynutí těsta stačí jednoduše nechat vysušit, oprášit kartáčem od zbylé mouky, dobře vyklepat a odložit na své místo. Nejlépe s dobrým přístupem vzduchu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení